Om Bilkåren

Bilkåren rekryterar och utbildar fordonsförare till Sveriges totalförsvar – till både Försvarsmakten och samhällets civila krishanteringssystem.
Bland våra uppdragsgivare finner du Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Svenska Kraftnät, Trafikverket, Polismyndigheten, Länsstyrelser, Kommuner och Strålsäkerhetsmyndigheten.
Du som är svensk medborgare eller folkbokförd i Sverige kan bli medlem.
Idag är vi ca 4.500 medlemmar som tillsammans arbetar aktivt för trafiksäkerhet och för att stärka samhällets krisberedskap.
Du hittar en bilkår nära dig! -Vi finns över hela landet. http://www.bilkaren.se

2 thoughts on “Om Bilkåren

  1. Hej! En liten fundering jag har som bilkårist är när jag tittar på Bilkårens utbildningsutbud så saknar jag t ex kursen UGL. Den finns dock på Lottornas hemsida att söka. Så min fundering är om det är möjligt att som Bilkårist söka en kurs/utbildning som Lottorna bedriver. Men som INTE är militärt inriktad? Jag har idag HVavtal genom bilkåren. Någon som vet så vore jag tacksam. Eller nästa fråga som jag kom på, kan jag vara medlem både i Lottorna och i Bilkåren samtidigt?

    • Hej.
      Som medlem i en frivilligorganisation har du möjlighet att söka kurser i andra organisationer. UGL ingår bland ledarskapsutbildningar och det är Lottorna som har huvudmannaskapet för ledarskapsutbildningar (precis som Bilkåren har för fordonsutbildningar), därför ligger den hos dem. Du kan också vara medlem i båda organisationerna om du vill.

Leave a comment