Bilkåren på plats i Sälen

salen-1I januari varje år träffas aktörer inom säkerhet och försvar under tre dagar på Högfjällshotellet i Sälen. Konferensen innehåller ett stort antal föredrag och debatter men framförallt ges möjlighet att nätverka. Att träffa de myndigheter och organisationer som vi samverkar med redan idag och aktörer som vi kanske i framtiden kommer att samverka med.

Möjligheten att under en fika eller en lunch sitta ner med myndighetsföreträdare eller riksdagsledamöter betyder oerhört mycket för Bilkåren som organisation. Här finns möjlighet att berätta för deltagarna om vad Bilkåren arbetar med. Att sprida kunskap om vad vi gör och vad vi kan göra för att öka samhällets förmåga att klara en samhällsstörning. Här kan man också återkoppla till högre chefer hos våra uppdragsgivare och berätta om våra utbildningar.

Den stora anledningen att delta på Rikskonferensen är just att bygga och utveckla Bilkårens nätverk. Att vara på plats där väldigt mycket händer under några få dagar. Att prata med ministrar, överbefälhavaren, generaldirektörer, överdirektörer och andra aktörer med ett intresse i försvar och säkerhet. Viktigt för Bilkåren och viktigt för Sveriges totalförsvar.

salen-2Konferensens ca 350 deltagare är inbjudna av Folk och Försvar, där Bilkåren är en av ca nittio medlemsorganisationer. Under söndagen deltog statsministern och under måndagen kommer H.M. Konungen att delta. ÖB, försvarsministern, generaldirektören för  MSB och stora delar av försvarsutskottet deltar under hela konferensen.

Malin Dreifaldt, riksbilkårchef

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s