Engagerad medlem med avtal, inte bara ordförande

Så var årets Krigsförbandsövning (KFÖ) avklarad. Under fyra dygn har jag levt som soldat i skogen utanför Enköping.

Jag tror att de flesta med ett frivilligavtal med Hemvärnet känner igen sig i känslan av att rycka in. Med blandad förtjusning och förväntan packade jag all denna utrustning som ska med vid en övning. Ett ”grönt berg” med packning låg på golvet i vardagsrummet inför inryckningen.

IMG_9972

När det väl är dags för inryckning…. Att få träffa alla kompisar i bataljonen. Mängder med kramar. Uppdatering av hur alla haft det sedan vi sågs sist…

Den här gången hade jag glädjen att få hälsa en ny Bilkårist välkommen till förbandet. Han ska gå lastbilsutbildning i sommar och så detta som en chans att sätta sig in i hur det är att vara fordonsförare i ett Hemvärnsförband.

lastbil

Fordonen vi fick ut denna gång var av väldigt varierande slag, vilken jag tycker är toppen! Jag fick köra nästan alla typer av fordon som jag har på förarbeviset.

Sedan blev det tre dygn i skogen. Med alla transporter av personal och materiel. Enorma mängder materiel! Staben byggdes upp och blev ”hemma” på bara några timmar. Svettig, trött, hungrig och med camouflagefärgen rinnande i ansiktet. Men vi var på plats. Stridsvärdet på personalen var trots allt slit på topp! Och det behövdes. För patrullgång, eldpostsittande och flertalet eldstrider tar på krafterna.

Under lördagen fick vi besök av Västmanlands landshövding Minoo Akhtarzand. Ett besök som uppskattades av alla.

landshövding under övning

Övningen avslutades sedvanligt med bataljonsuppställning där jag hade den stora äran att få dela ut Bilkårens kungliga silvermedalj till Christina Björses. Christina har varit Bilkårist i många år och engagerat sig såväl i den lokala kåren som i hemvärnsförbandet. Hon står för kamratskap, god soldatanda och är en mycket kompetent fordonsförare. En mycket välförtjänt medaljör.

En fantastiskt bra övning är avslutad och jag kan ännu en gång konstatera att det är så fantastiskt roligt och givande att vara Bilkårist i Hemvärnet! Om du inte redan har en placering så rekommenderar jag verkligen att du utbildar dig till lastbilsförare med placering i Hemvärnet. Du kommer inte att ångra dig!

Malin, engagerad medlem med avtal och riksbilkårchef

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s