Introduktionskurs med MTE

Dagen började med frukost och fika vid Soldathemmet utanför Livgardet i Kungsängen. Vi var väl ett 20-tal som kommit till introduktionsutbildningen från både Bilkåren och FAK. Vi presenterade oss för varandra och det visade sig att majoriteten av deltagarna var yrkeschaufförer till vardags. Jag tillhöde dock den lilla skara deltagare som inte jobbar som yrkeschaufför men ändå har tyngre förarbehörigheter. Tung lastbil.

MTE2

 Under förmiddagen gick vi igenom vad MTE är för något, hur den är uppbyggd och organiserad och vem som är uppdragsgivare. Vi fick också lära oss lite allmänt om hur krisberedskap i samhället fungerar idag. Vi fick tillexempel veta att MTE:s första skarpa större uppdrag var skogsbranden i Sala. Vi fick även veta att MTE-pool Mälardalen var under uppbyggnad och att allt inte var klart med hur behoven av respektive förare skulle se ut.

MTE1

 Efter lunch var det dags för lite körning. Bilkåren hade lånat in lastbilar och bussar från Grönlunds trafikskola. För mig välbekant fordon då jag tog mitt lastbilskort där vilket kändes skönt. Vi körde runt i Brunna industriområde i närheten av Livgardet. Märktes att man var ringrostig men ganska snart började jag få in snitsen. Oerhört kul att få köra lastbil igen.

MTE3

 Efter körningen väntade samtal med representant från Bilkåren. Man ville bl.a veta mina kompetenser. Jag råkar ha både ADR och YKB vilket alltid är bra och säkert kommer till användning i MTE. Samtalet kändes givande och jag kände mig riktigt taggad på att kunna få bidra till samhällets krisberedskap.

MTE4

Efter en liten fika väntade en tipspromenad som bl.a innehöll repetition på det som sades på förmiddagen men även lite körkortsteori.

Kursen avslutades med kursutvärdering. Tyckte det var en mycket givande och rolig dag. Kul att få vara med redan från början i uppbyggnadsfasen.

Lite synd att man inte lyckats få tillgång till en civil bandvagn för de som var intresserade av den inriktningen. Tillgången på bandvagn var tyvärr begränsad. Annars var det en mycket lyckad dag. Ser fram emot fortsättningskursen för tung lastbil i höst.

 Eric Björklöf , medlem och styrelseledamot i Älvsjö bilkår

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s