En kvartermästares betraktelse

Maskering Packgruppen

Foto: Hans Lundström

Så har då årets KFÖ med 12. Hvbataljonen avslutats. Många slutsatser har dragits och nya erfarenheter har gjorts.

Som Kvartermästare på 122. Hvinsatskompaniet rycker jag in redan måndag. Från dag ett är det full fart framåt. Nya platser som ska rekas och nya personer att samverka med.

Tisdag dyker plutoncheferna upp med sina frågor och sedan ska det mesta vara förberett under onsdagen med gruppchefernas hjälp innan soldaterna rycker in på torsdag. Sömn brukar vara en bristvara.

Utöver att vara Kvartermästare så är jag ju även Bilkårist med fordonsbehörigheter som innan soldaterna ryckt in är en bristvara. Tänker då i första hand på bandvagn. Får ett samtal från kollegan på 124. Bevakningskompaniet, kokkärrorna måste lastas. Vi behöver en bandvagnsförare. Jaha, då får man övergå till att bli Bandvagnsförare en sväng. Omväxling förnöjer och det var riktigt roligt att ”nosa” kärrorna upp på flaken. Fick man verkligen använda sina färdigheter. Man ser inte så mycket med en kokkärra framför sig.

Kokkärra

Foto: Charlotta Dahlberg

Torsdag, stora inryckningsdagen. Gick förvånansvärt smidigt. Tror aldrig jag hört mitt namn nämnas så sällan, vilket jag ser som ett gott betyg. Måste betyda att jag förberett allt på ett bra sätt och alla visste vad de skulle göra. På bara någon timme hade vi mobiliserat och var redo att utgå.

Väl på plats på grupperingsplatsen small det bara till så hade vi alla tält på plats och maskeringen var i full gång. Har konstaterat under övningen att 122. har bästa packgruppen J Ett gäng bilkårister med packgruppchef som gör det lilla extra hela tiden utan att fundera. Stor eloge till dem. Ur Stab och tross synpunkt den smidigaste övningen på mycket länge.

Slutsats av övningen: mycket bra för oss på KompL och Stab och tross. Vi gjorde massor av erfarenheter och planer på förbättringar är redan i full gång. Även övningsledning och uppdragsgivare mycket nöjda med 12. Hvbataljonens insats. Ser fram emot nästa övning även om jag vet att det är lika med minimalt med sömn.

Charlotta Dahlberg, Piteå Bilkår

Kvartermästare 122. Hvinsatskompaniet

Läs mer på: http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2016/04/utan-er-klarar-vi-oss-inte-lange-det-ar-helt-sakert/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s