Bandvagnsförare på elövning

IMG_2376

I strålande vårväder startade vårens elövning på Åsbro Kursgård. Tre linjelag från Svenska Kraftnäts (SvK) insatsstyrka, två bandvagnsförare från Bilkåren och två från FAK samt fyra stycken från FRO/MOLOS deltar i övningen. Nytt för denna övning var att det skulle byggas en 130 kV ledning med 7 stolpar samt att det skulle dras lina i alla tre faserna i den ledning som byggdes under elövningen hösten 2015.

Bandvagnsförarna startade på söndagen med genomgång av maskinerna, träning i lastning/lossning med kran. En annan viktig sak är att kunna lastsäkra på rätt sätt så att alla delar kommer med till stolpplatsen när transporten går över stock och sten eller genom riktigt blöta surhål.

Efter genomgångar om förutsättningar för övningen, kompetenskartläggning, avtalsskrivningar, arbetsmiljöregler och riskanalyser så kom äntligen arbete med att bygga nya ledningen igång strax förre lunchen på måndagen. Två lag bygger stolpar och det tredje förbereder indragningen på gamla linjen.

IMG_2357

Tisdagen blev ännu en solig dag och arbetet fortskred enligt plan och fortsätter det i denna takt, så kommer vi att hinna bygga färdigt linjen och dra alla tre faserna på gamla linjen tills torsdag kväll.

Lars Carlsson

Bandvagnsinstruktör och övningsledningen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s