Vem var Irma? Och var byggdes den första cirkulationsplatsen egentligen?

quiz 3

Frågorna var många när vi för några dagar sedan körde Bilkårens första Trafikquiz. Idéerna om svaren visade sig också vara många.

På 33 platser runtom i landet samlades totalt trehundra bilkårister och andra för att under exakt en timma lösa 60 frågor och klurigheter om trafik och fordon, och några lite mer långsökta ämnen med koppling till trafik.

Kårerna hade utsett sina tävlingsledare som exakt kl 19 sprättade kuverten med tävlingsuppgifterna och exakt en timme senare samlade in de rätta svaren. Då hade det svurits en del över frågemakarna, men mest skrattats och jobbats på med hjälp av google, wikipedia, telefoner och goda vänner. Många livlinor behövdes det denna kväll.

De flesta klurade ut vilket ämne som gör de rosa bilarna i Ahlgrens-påsarna just rosa och vad TV-serien där Roger Moore körde en svensk bil med kult-status i hette, men klurigare var det att räkna ut vad klockan var när fru Johansson och fru Andersson möttes med plommonpåsen eller vilket år som Irma Ulrich valdes in i NTFs styrelse. Och vilka mindes vägmärket ”Kines med sorgband”?

Trevligt och varierat var omdömet från de deltagande lagen när tävlingsledarna under kvällen ringde in sina svar. Det här vill vi göra nästa år igen.

Vilka vann då? Det slutgiltiga resultatet är inte klart, men preliminärt så har vi tre kårer som skrapat ihop 56 poäng. Rätt imponerande!

Om några dagar avslöjas de rätta svaren och vilken kår som slutligen kommer att stå som segrare i det första (men kanske inte sista) Trafikquizet. Håll ut!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s