Även instruktörer behöver repa

Denna helg träffas våra civila bandvagnsinstruktörer i Villingsberg för egen repetition och kompetensutveckling. Vi kan lova att instruktörer tycker detta är lika skoj som deltagarna på vilken bandvagnskurs som helst.

Denna gång har vi ägnat nästan en dag till utbildning i ESA, elsäkerhetsanvisningar, som är ett nytt krav för alla förare med avtal med Svenska Kraftnät. From med i år kommer det att ingå i grundutbildningsstegen och för alla förare som redan finns i poolen kommer det att bakas in i rep-kurser framöver.

IMG_1423

IMG_1425

Sen har vi borrat ned oss djupt i kranar och vinschar av alla möjliga modeller. Just nu har vi så många olika modeller så det är fullt sjå at hålla reda på huvudströmbrytare, olika reglage för kraftuttag och manövrering och säkerhetsfrågor. Vajer, block och linlåsskivor älskar vi också. Problemlösning när vi dragit ned dåliga träd utan att få dem över oss själva eller bandvagnen.

IMG_1427

Och vad är det bästa en lördagskväll? Terrängkörning med orientering förstås. Det vet alla bandvagnsförare. Lördagsmys på riktigt. Ikväll körde vi en och en i bandvagnarna till olika punkter på övningsfältet och rapporterade över radio när vi hittat dem. Och, ja. Någon fick bandkrängning också. Precis som det brukar på en bandvagnsorientering en lördagskväll i Villingsberg.

IMG_1430

Nu ser vi fram emot att träffa alla deltagare på årets bandvagnskurser i Villingsberg!

Hälsningar instruktörsgänget

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s