Vinter + Bilkåren = SANT!

IMG_1184

Bilkårens vinterkurser är nu avslutade för detta år. Totalt har 65 elever genomfört vinterutbildning på antingen lastbil eller bandvagn. Det är stundtals tufft med fordonstjänst vintertid, särskilt som det vissa dagar har varit mer än -30 grader, men de allra flesta är ändå väldigt nöjda med att få denna ´kunskap och erfarenhet.

IMG_1363

Alla kurser inleds med två dagars utbildning “Kallt väder”. Massor av handfasta tips på hur man ska klara sig i kylan och förebygga kylskador. För bandvagnsförarna ingår det dessutom ett isvaksbad. De flesta bävar för detta innan, men alla känner sig både stolta och nöjda när det väl är avklarat.

IMG_1298

IMG_1300

Efter denna inledande utbildning är det fullt fokus på fordonstjänsten. Halkörning, backkörning, slirskydd, rek och vägval i vintermiljö och naturligtvis kylans inverkan på våra fordon. Ett givet inslag är att lära sig varmhållning med motorvärnare 271 och blåslampa.

IMG_1323

Nöjda och glada har alla tagit sig an uppgifterna och alla är nog överens om att det är nyttiga kunskaper även om inte vintrarna ser likadana ut över hela vårt avlånga land.

IMG_1335

IMG_1361

IMG_1333

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s