Gräsprovtagarna ute på uppdrag

ssm

Årets gräsklippningsövning gick av stapeln den 5 september. Vi var två bilar som körde runt i Stockholmstrakten. Vår bil började ute på Ekerö vid 9-tiden och gräset var fuktigt av morgondagg och den av oss som inte hade stövlar blev ganska blöt om fötterna. Vi är tre personer och klipper var sin cirkel på 1 m2. Dessa tre prover samlas i en större säck som knyts ihop och märks med gårdsnummer och namn. Därefter hoppar vi in i bilen och åker vidare till nästa ställe.

Vi tar färjan över till Slagsta och fortsätter söderut till Hölö där vår andra gård ligger. Samma procedur med klippning och märkning här. Sedan tar vi fika innan vi fortsätter. Kaffe och smörgås ute i solskenet är inte fel. Från Hölö åker vi norrut igen, men det är inte långt till nästa gård. När vi är nästan klara med klippningen där så börjar det dugga och lagom när vi kommit in i bilen så hällregnar det.

Nu återvänder vi upp till Stockholm, mina två passagerare stiger av vid Telefonplan och jag träffar bil nummer två på en mack i närheten för att ta emot deras prover. Sedan är det ut på motorvägen igen, full fart ner mot Studsvik. Svänger av motorvägen vid Vagnhärad och fortsätter in på mindre och krokigare vägar. Väldigt vacker natur, passerar Nynäs slott och bestämmer att ta paus där innan jag åker hem igen. Framme vid Studsvik lämnas proverna till vakten, vi får inte komma in på området.

Vi behöver fler provtagare i Stockholm och framförallt i Uppsala län. Ni som är intresserade hör av er till kansliet.

Lena Esbro

Verksamhetsledare Strålsäkerhetsmyndigheten

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s