Order och kontraorder på AÖ15

sprint

Fredag.

Vaknade upp till fantastiskt väder. Strålande sol och inte ett moln på himlen. Det verkade bli en riktigt bra dag, ända fram tills regnet kom. Tack och lov så varade det inte så länge och vi kunde njuta av solen resten av dagen. Efter en lång dag av kortare körningar inom området så kom det vi väntat på.

Den skademarkör som kom med helikoptern vid 17-tiden skulle tillbaka till Kvarn varifrån han hade kommit. En resa som tar ca tre timmar enkel väg. Sagt och gjort, jag packade in hans material i sprintern och vi drog iväg. Halvvägs dit kommer kontraordern. Fortsätt till Kvarn, men ta med dig deras samtliga markörer och kom tillbaka till Såtenäs. Det är alltid kul att få komma ut och se nya ställen jag inte varit på innan och träffa nya människor. Det är väl det som är den stora fördelen med att få komma ut på den här typen av jobb. Men nu är jag trött och behöver komma i säng för snart ska jag upp igen och hämta ännu fler skademarkörer som ska förgylla tillvaron för all sjukhuspersonal. Tack för idag.

Lördag.

Efter frukosten gav vi oss iväg ner till Göteborg, jag och Anders Tevdal, för att hämta upp ytterligare ett gäng skademarkörer till Såtenäs. Väl tillbaka igen så var det dags för lunch. Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Efter lunchen så körde vi markörerna till kasernen där de skulle bo. Men nästan direkt efter att de kommit dit så fick de skador av blågul och avlämnades vid akutintaget. Vi körde dit den ena efter den andra tills alla var inlagda. Därefter började de komma ut igen efter att momenten var över. Vi körde tillbaka dem till sminkrummet och de fick nya skador. Så höll vi på tills klockan åtta på kvällen. Sen tyckte blågul att det var läge för en paus och vi fick äntligen återvända till logementet. Trötta men glada för att vi har kunnat hjälpa till med det vi kan för att sjukhuset ska få en givande övning. Så var lördagen slut och jag längtar redan tills imorgon. Sov snabbt, god natt!!!

Rex Kongo, bilkårist på plats

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s