En del är sig likt

En varm sommardag 1988 så samlades ett antal grabbar för att rycka in på Ing 2 i Eksjö, förvirrade, förväntansfulla, nervösa och under värnplikt. En varm sommardag 2015 samlas ett antal grabbar och tjejer i mer varierad ålder på P7 Revingehed för GU-F, förvirrade, förväntansfulla, nervösa och frivilligt. 27 år emellan och en helt annan värld. Muren har fallit, kalla kriget är över, hemvärnsman är inte längre en gammal farbror med gevär utan en modern soldat.
GUF
Men en del är sig likt, det är lika tungt att bära utrustningen från förrådet och det är lika spännande att möta nya människor som skall umgås och gnuggas tillsammans under en tid. Lika många frågor kring vad som skall hända och en viss osäkerhet på vad som gäller kring fysiska krav.

En väsentlig skillnad är ju också att nu börjar vi med LAP (Lokal AntagningsPrövning), då var vi ju mönstrade och klara. Nu var det dags för medicinsk koll och hörseltest, vilket för min del kunde blivit slutet för min planerade karriär som bandvagnsinstruktör. Men med en sköljomgång med nässpray och lite mer koncentration så kom även jag till säkerhetsintervju och kunde påbörja kursen tillsammans med de övriga 18 deltagarna. Välkomsthälsningar, värdegrund, praktisk information och lära känna varandra och så var helt plötsligt dag 1 slut. Nu har vi hunnit exercera, packa stridsutrustning och besöka regementets dag med både flyg och stridsuppvisningar. Så med förhoppning om 13 kommande intressanta kursdagar.

Håkan
Blivande instruktör

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s