Bilkåren på Pride

IMG_0882
Idag har jag haft glädjen och äran att representera de frivilliga försvarsorganisationerna i Prideparaden. Tillsammans med FRO:s generalsekreterare Kent Ahlqvist så deltog vi tillsammans med representanter från hela Försvarsmakten. Stort och viktigt! I täten för Försvarsmaktens grupp som nog bestod av nästan 100 deltagare gick ÖB och det säger väl allt om hur viktigt detta är för Försvarsmakten.
IMG_0874
Är det viktigt att Bilkåren är med då? Ja, jag tycker det. Det blir ett tydligt sätt att manifestera att vi som organisation står upp för alla människors lika rätt och värde. Ett tydligt ställningstagande för ett öppet, tolerant och demokratiskt samhälle.

Det var en fantastisk stämning i huvudstaden idag när den jättelika Prideparaden startade vid Mariatorget på söder och sakta slingrade sig fram genom hela det centrala Stockholm för att flera timmar senare landa vid Prideparken på Östermalm. I täten för Försvarsmakten körde en lastbil där fältartisterna riggat upp och oförtrutet spelade. Både vi som gick med och den enormt stora publiken utefter gatorna klappade och sjöng med. det var helt enkelt ett jäkla drag!

Eva Blomqvist, generalsekreterare
IMG_0884

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s