Ungdomar på snöskoterutbildning i Arvidsjaur

20150410_114213

Nu börjar utbildningen lida mot sitt slut och jag kan lova er att ungdomarna har hittat muskler som de inte visste att de hade i kroppen. Jag tror att samtliga håller med om att det inte har varit någon påsklovssemester som de varit på. Många insåg ganska snart att det kanske hade behövts lite bättre kondition för att hantera det här tunga fordonet i djup snö.

Utöver att de har fått lära sig att köra snöskotern med kälke, haft både teknik och teori så har det varit en hel del annat som de har fått lära sig för att överlevna i vintermiljö. Av personalen från Vinterenheten så fick de information om vilken utrustning man behöver och hur man hanterar den. Likaså vikten av att hålla reda på den materielen man har och det fick en av ungdomarna bittert erfara när spaden stod kvar bort i skogen efter en fastkörning.

Att hjälpas åt, samarbeta och hålla koll så att alla var med lärde de sig snabbt för det var sällan man själv orkade komma loss om man lyckats köra fast i snön. Lika varierande terräng som ungdomarna har fått köra i lika varierande väder har vi haft. Aptiten har det inte varit något fel på, allt de har fått har gått ner, de är ju konstant hungriga och äter som hästar, allt ifrån hamburgare, grönpåse till att fixa ved och laga mat i muurikka själva.

murikka

Med en kort sammanfattning så här långt så kan man bara säga att de har varit otroligt duktiga och kämpat hela veckan, men så har det också blivit många byten av svettblöta tröjor.

Ingela

Advertisements

One thought on “Ungdomar på snöskoterutbildning i Arvidsjaur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s