Bilkåren och Aladdinasken

th
En tradition sedan 1939 står det på locket på en Aladdinask. Och det är ju inte bara den kända chokladasken som är en tradition sedan 1939, det är ju även Bilkåren. 1939 var ju året då den första Bilkåren startade.

Under ett par månader har vi turnerat över Bilkårslandet. Vi har gjort 17 turnéstopp och mött medlemmar i alla våra kårråd och pratat framtid under den lite kaxiga rubriken #nyabilkåren. Totalt har vi mött 270 engagerade och stolta medlemmar. En del med mer än femtio medlemsår i Bilkåren bakom sig och en del med bara några dagrs medlemskap, men alla med ett hängivet och gemensamt engagemang. Det har varit fantastiska träffar! Massor av bilder och kommentarer har delats och skrivits i sociala medier från träffarna och nåt som har hängt med oss på hela resan är metaforen om Aladdinasken.

Bilkåren är som en Aladdinask, fylld av olika praliner, som har fått symbolisera bredden i vår verksamhet. Det finns mycket att välja på i Bilkåren, det finns både gräddtryffel och höstnougat och alla andra sorter. Ibland försvinner vissa sorter och Aladdinasken förändras i takt med tiden, precis som Bilkåren måste göra. Inte vända upp och ned på allt så man inte känner igen sig, men förändringar som gör att vi fortfarande är intressanta och legitima i den tid vi verkar.
Marabou_Aladdin
Vi har också pratat om att än mer låta människor smaka på de praliner hos oss dom som gillar bäst, jämfört pralinerna med olika engagemang och konstaterat att det inte är så konstigt att alla inte gillar allt vi gör. En del av pralinerna (medlemmarna) i Bilkåren gillar Hemvärnsengagemanget bäst, andra kåraftnar, styrelsearbete, MTE, trafik, rekrytering, ungdomsverksamhet, körningar eller nåt annat av det vi gör, bäst. Låt dem göra det och tjata inte på folk att käka dom pralinerna de inte gillar. Då är risken stor att man ledsnar på Bilkåren.

Ät de praliner du gillar bäst nu och om ett par år är du kanske sugen på att smaka på en annan och en tredje. Lustfyllt engagemang är hållbart engagemang!

Tack alla för fantastiska möten, engagerade samtal, kritiska frågor och mycket ryggdunkar under vår turné!

Malin Dreifaldt, riksbilkårchef och Eva Blomqvist, generalsekreterare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s