Bilkåren på andra chansen

mello3
Förra veckan var Helsingborgs stad värd för Melodifestivalen Andra Chansen. Bilkåren i Helsingborg fick i uppdrag att vara chaufförer, dels med någon förare under de första dagarna, med att hämta vid flyget och diverse andra körningar.

På torsdagskvällen bjöd kommunen på fest på Sofiero slott och vi var med, 5 man, och skulle köra artisterna från hotellet och till festen. Vi samlades på Helsingborgs Arena för genomgång och fick nycklar till bilarna, nya vita Volvo XC 60, automat. Vi fick också veta vilka artister vi skulle ha med i bilen. Och jag fick Hasse Andersson! Nästan den ende av dem som jag känner till! Eftersom jag inte kört automatbil på länge, fick jag en snabblektion av Almir. Så drog vi iväg i en lång rad genom Helsingborg, det var lite högtidligt! Parkerade framför Hotell Marina Plaza och väntade på resenärerna.
mello1
Så kom de ut och skulle in i bilarna. Hasse Andersson kom och var på väg in i bilen framför min. Nej du, sa jag. Du ska åka med mig, det har jag paxat på. Har du det? sa han och sken upp. Ja, då kan jag väl få en kram, sa jag, och fick en riktig bamsekram av honom. Det värmde länge. Två personer till åkte med. Vet inte vilka det var. Sen fick vi köra en lång runda, eftersom det är vägarbete på vägen från stan ut till Sofiero. Det blev trevligt samtal i bilen och inga snobbar där inte!

När vi kom till slottet, var det tända marschaller runt hela stora gräsmattan och slottet var så upplyst och vackert. Utanför var det musik och jonglering med facklor. Jag stannade på röda mattan och släppte av dem och önskade dem trevlig kväll!

Efter utfört uppdrag lämnade vi tillbaka bilarna och fick titta lite bakom kulisserna på Arenan. Jag har aldrig varit ens i närheten av ett sådant evenemang och tycker det var spännande att få vara med om det här.

Rose-Marie Nilsson
Helsingborgs Bilkår
mello2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s