Styrelsen på besök i brandområdet

image (2)
Under de senaste två dagarna har centralstyrelsen varit samlade för styrelsesammanträde. Denna gång höll vi till i Ramnäs, samma plats som fungerade som ledningscentral under den stora branden i somras. Anledningen till valet av denna plats var att också få tillfälle att få ta del av erfarenheterna och och få besöka det brandhärjade området ett halvår efteråt. Att kombinera styrelsesammanträden med den här typen av kunskapshöjare är inte dumt och det skulle säkert funka också på kårnivå.
image (1)
Vi hade glädjen att få lyssna på Lars-Göran Uddholm, Uddas, som generöst delade med sig av erfarenheter. Uddas var ju räddningsledare för brandbekämpningen och det var verkligen intressant att lyssna på honom. Han reflekterade särskilt över de stora frivilliga insatser som gjordes i somras, men utvecklade också sina tankar om hur frivilliginsatserna kan utvecklas framöver. Människor vill göra frivilliga insatser, men kanske inte organisera sig och det är en utmaning för oss.
image
Efter att vi lyssnat på Uddas fick vi åka ut på dåliga skogsvägar rakt igenom det brandhärjade området. Det var spöklikt att åka där. Svartbrända trädstammar som ibland stod upp, men lika ofta låg som plockepinn på backen. Hela brandområdet är avlyst för allmänheten pga riskerna, men vi hade tillstånd från Länsstyrelsen att få besöka det. Sammanfattningsvis kan jag konstatera att det var väldigt intressant och det blir påtagligt att det vi jobbar med i Bilkåren, att engagera och utbilda medlemmar att göra frivilliga insatser när det verkligen gäller, är viktigt!

Eva Blomqvist

PS. Och innan ryktet går så kan jag avslöja att vi körde fast ute på skogsvägen i snömodden. Det krävdes knuffande från hela gänget för att ta oss vidare. DS.
image (3)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s