Volontär på VM

Annika Bäcke
Då var man hemma igen! Efter en veckas volontärtjänst på Skid VM i Falun. I höstas bestämde jag och min man att vi skulle söka som volontärer till Skid VM i Falun, efter att jag kollat med min rektor att jag kunde ha 2 veckors ledighet i samband med sportlovet så skickade vi in ansökningarna. Skid VM behövde ca 1600 volontärer på olika uppdrag men det som lockade oss var naturligtvis att köra på transport. Efter några veckor fick vi svar att vi var antagna, vi fick köra och vi skulle arbeta sista veckan på VM, men för att få arbeta så var vi först tvungna att gå en webbaserad utbildning samt att vi som skulle köra skulle gå en fyra timmars utbildning i halkkörning och eco- drivning. Denna körutbildning genomförde vi på halkbanan i Falun där vi både fick pröva på bromsning och undanmanöver med halkbanans bilar samt hur de bilar vi skulle köra under VM uppförde sig på halt underlag. Bilarna vi fick köra var Audi:s A6:a och Q5:a samt VW:s multivan och det var en rolig och lärorik upplevelse! ( Dvs har du för hög fart när du kommer in i en kurva så bromsa! Bilens elektronik fixar det mesta och man blev kvar på vägen om inte farten var på tok för hög.)

En vecka senare var det dags att börja arbeta. Vi kom till Falun på måndag kväll och uppsökte transportcentralen för att anmäla oss. På mitt schema stod det Arlanda på tisdagen och frågan jag fick när jag kom in var! Kan du köra till Arlanda i morgon? Visste sa ja och då sa Anna vår transportledare va bra då lastar du kanadensiska kvinnliga backhoppare på Grand hotell klockan 0150 i morgon bitti! Visste sa jag och vi skyndade oss till vår husbil för lite middag och sen sova. Mannen fick en lugnare start och var stationerad på Grand första dagen.

Då var körningarna igång och veckan rullade på! jag körde mycket till Arlanda för att hämta och lämna men också lokalt i Falun med omnejd. De roligaste körningarna var när jag körde Caitlin Gregg, 3:a på 10 km, till Arlanda samt när jag fick köra kronprins Haakon från Norge från hopptornet till bromsplan. Men hela upplevelsen var häftig. Jag fick träffa gamla bilkårskompisar som jag inte sett på 20 år och jag hade möjligheten att se VM live när jag inte arbetade.

Vill vi göra det här igen?
Jaaaa, vi funderar redan på vart man mer behöver volontärer. Funderar på Peace and Love i Borlänge till nästa sommar, och jag hoppas naturligtvis att jag träffar på fler bilkårister då!

Annika Bäcke
Åstorp-Klippans Bilkår

Advertisements

One thought on “Volontär på VM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s