Bilkåren rekryterade på MC-mässan

20150121_175411
Onsdag morgon åkte ett gött gäng på nio personer upp från Lindome, Alingsås och Borås bilkår upp till storstan. In på Älvsjömässan för att göra iordning montern. Fick till det ganska bra på den lilla ytan vi hade. Delade ju montern med FMCK och Försvarsmakten. Tyvärr fanns det denna gången ingen plats för något fordon. Med tanke på hur mycket av ansökningarna vi fick vid Sprinten i Göteborg hade det kanske varit önskvärt, men vi gillade läget och förberedde oss. Efter iordningställandet var det dags att bege sig till vart vi skulle sova. Inga fina hotell här inte. Rakt ut till AMF1 vid Berga. Logement skall det vara. Funkar det också. Köpte med lite gott att äta, umgicks och hade det allmänt trevligt. En av de viktigaste saker när man gör sånt här är att ha kul. Och det hade vi. Sovdags. Man sover ju väldigt skönt i en våningssäng.

Torsdag och upp tidigt för frukost. Den kunde man inte klaga på. Efter det var det dags att bege sig till mässan. Hur skulle det gå? Nja. Torsdagen var en väldigt lugn dag. Då hann vi ju finslipa vad vi skulle säga. Åter ut till Berga för sedvanligt avslut.

Fredag förmiddag var jag och några till lediga. In till Stockholm och Gamla stan. Hittade en affär med gamla uniformer och liknande. Där vände jag nästan i dörren. En större oordning har jag aldrig sett. Hur mycket prylar som helst och allt bara i STORA högar. Där var inte lätt att hitta något. Tillbaka till mässan och där fanns det att göra. Vi hade också fått förstärkning av Emil från rekryteringspoolen och Stina från ungdomsrådet. Det var avsevärt mer än på torsdagen. Var lite kul när det hände något. Med detta var inget mot vad som väntade. Sedvanligt avslut. Skratt, skratt och åter skratt.

Lördag var det samma procedur fast en timme tidigare. Mässan öppnade nio istället för tio. Med en gång på morgonen var det full fart. Massa folk vällde in. Jag hörde att på lördagarna brukar det vara dubbelt så mycket folk. Och det var det. Massor av ansökningar skrevs. Alla slet på och delade ut reflexer och massa information. Då kändes det otroligt bra. Det var ju detta vi var här för. Massa trevligt folk att prata med och det gjorde man. När det stängdes var det dock otroligt skönt. Efter allt mummel och stående var man rätt sliten. Vi hade pratat att kanske gå ut och äta något men det var ingen som orkade. Så de fick bli en pizza ute på kasernen i dagrummet. Det var dock lika roligt som de andra kvällarna men lite mer avslaget. Alla ramlade i säng runt elva.

Sitter nu här på söndag förmiddag och skriver detta. Har varit ett par trevliga dagar och nu åker man hem ikväll. Skall bli skönt att komma hem, men samtidigt lite tråkigt. Hur har det då gått med rekryteringen? Vi har fått in ett bra gäng, men inte lika mycket som i Göteborg. Då fick vi ju en hel del i närområdet, men det närmaste hittills har varit en i Skövde. Jaja. Vi kan inte få allt. Har dock gjort en stor insats för bilkårerna runt Stockholm. Och det är ju inte fy skam. Vi hade dock så trevligt tillsammans att det är helt ok.

Tjipp!

Christer, Lindome bilkår

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s