Svenska Lottakåren 90 år!

lottorna
1924 var det oroligt i landet men även runt om i världen.
I Sverige härjade mul- och klövsjukan, inre Stockholm drabbades av översvämningar, strejkerna avlöste varandra och i Europa var det oroligt.

I Finland hade Landstormskvinnorna en omfattande verksamhet och detta blev grunden till det som idag är Svenska Lottakåren.

Lördagen den 22 november firade Lottorna sitt 90-årsjubileum i Skövde. Jag deltog som en av de inbjudna gästerna.
Under lördagen inledde Lottorna sin stämma men framför allt genomfördes en fantastisk ceremoni där vi fick ta del av både historia och dagens inriktning. En film visade hur Lottakåren utvecklats under sina 90 år och fyra fd Rikslottachefer berättade om sin tid som chef.

Medaljutdelningen genomfördes med pompa och ståt. De sex guldmedaljörerna fick ta emot sina medaljer av Kronprinsessan Victoria. Kronprinsessan, som är Lottkårens beskyddare, deltog under ceremonin och kvällens mingel, iförd Lottadräkt.
Under minglet hade jag den stora äran att få byta några ord med Kronprinsessan. HKH tackade då för allt som Bilkåren gör för Sverige och för kungahuset. – Vi skulle aldrig klara det utan er!

Kvällen fortsatte med en mycket god middag och möjlighet att prata med de andra gästerna som var på plats. Representanter från ett antal andra frivilliga försvarsorganisationer fanns givetvis på plats. Även C PRODFRIV, Rikshemvärnschefen, C PROD, C Militärregion Mitt, C Militärregion Väst, Generaldirektören på MSB och Försvarsmaktens informationsdirektör var på plats.

Varje gång jag deltar vid liknande evenemang känner jag en otrolig stolthet över vår organisation!
Jag hoppas att ni kan känna det också!

Malin Dreifaldt, Riksbilkårchef

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s