Gå på kurs!

bannerutbildningskatalog
För många är Bilkårsengagemanget synonymt med att gå på kurs. Tusentals medlemmar har genom årens lopp gått någon av Bilkårens kurser för att bli i första hand fordonsförare någonstans i Försvarsmakten eller i den civila krisberedskapen. Bilkårens uppdrag från försvaret och andra myndigheter har varierat genom åren och idag är våra största “uppdragsgivare” Hemvärnet på den gröna sidan och Svenska kraftnät, Trafikverket och Länsstyrelser på den civila sidan.

De flesta som varit på Bilkårskurs kan vittna om att det betytt mycket på en massa plan. Ny kunskap. Vänner för livet. Upplevelser. Stärkt självkänsla. En känsla av att både kunna och att vara behövd. För många har den där första bilkårskursen blivit inledningen på ett långt bilkårsengagemang. Allt det där stämmer för mig. Min grundkurs på buss för mer än tjugo år sedan har påverkat mitt liv på ett sätt som jag är väldigt glad för.

Idag har vi släppt vårt kursprogram för den militära sidan för 2015. Den civila sidan kommer också inom kort. På http://www.bilkaren.se/Utbildning/Utbildningskatalog2015.aspx hittar du hela kurskatalogen.

Kanske står du i ett läge där du är på väg in i en befattning och ska göra din utbildningsplan eller kanske har du gjort nån kurs och det är dags att göra vinterutbildning? Hursomhelst, det är dags att kolla in, kryssa i almanackan, börja förbereda sig och, framförallt, ta kontakt med din kår och anmäl dig!

Välkommen på Bilkårskurs 2015!

Eva Blomqvist
Bilkårens kanslichef

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s