Åter hemma!

gk 4
Åter hemma efter ca 5 veckor på en central Tlb-kurs i Halmstad som instruktör.

En sådan positiv upplevelse att få jobba på en central kurs. Jag visste att det krävdes mycket av oss instruktörer för att allt skulle fungera. Mycket förberedelse, installera oss i alla lokaler, flytta fordon, lasta fordon och hämta material på olika ställen. Tur att jag varit i Halmstad och jobbat tidigare, så vi hittade runt på ett smidigt sätt. Det kom 19 elever på lördagen, man såg redan då att entusiasmen lös i ögonen på dem när de tittade på alla fordonen som stod snyggt uppradade på kaserngården. Kändes redan då att det skulle bli en kanonkurs och det blev det verkligen. Alla kämpade och hjälpte varandra. De första två veckorna var mycket läsning, ett teoriprov skulle ju skrivas i vecka två. Att få sitta i en stor lastbil var ju också en spännande upplevelse för de flesta. Vi startade på körgården och jag blev imponerad av att alla var så duktiga att köra mellan olika hinder och i serpentinen, fram och bak. Det var nog den roligaste delen av utbildningen, att de själva få köra på hinderbanan. Hinder var det gott om och många konor som står ”i vägen”. Ett sådant underbart gäng.

Att få träffa alla ingen på del två var ingen självklarhet, jag hoppade in på ett återbud, med glädje. Kändes som att vi inte varit ifrån varandra dessa veckor mellan del 1 och 2, alla var glada att ses igen och nu med tre nya instruktörer. Del 2 bestod av mycket körning och en bra slutövning där det hände mycket. Alla elever tyckte det var roligt. Ett fantastiskt jobb och planering av instruktörerna Barbro och Anne, bra jobbat. I slutet av kursen anslöt sig fyra nya elever som skulle repetera tre dagar inför deras uppkörning. De var tillsamman med oss andra, vilket fungerade jättebra. Mycket körning blev det även dem samt vissa moment som passade till deras repetition lades in på slutövningen. Och så var det dags för uppkörningarna, vilket gav ett jättebra resultat.

Till slut vill jag tacka alla elever för en kanonbra kurs och till alla underbra instruktörer kan jag bara säga ETT STORT TACK. Bättre kurschef kan man inte ha, kunnig och rättvis, Tack till dig Tarja.

Yvonne Larsson
Instruktör Lindome Bilkår

Advertisements

One thought on “Åter hemma!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s