Ännu en del av bilkåristens verksamhet!

20141030_231634
Jag är nyss hemkommen från ett Bataljonsråd där jag sitter med som funktionsföreträdare för Bilkåren och bilkåristerna inom min bataljon. Det börjar 18:30 med lätt förtäring innan själva mötet börjar 19:00.
Ibland går det fort, ibland drar det ut på tiden. Ikväll slutade vi 22:00.

Förutom de vanliga punkterna såsom val av sekreterare och justeringsman samt föredragningslistans fastställande och föregående protokoll, är en del av punkterna Rekrytering, kompanichefs redovisning, orientering från Myndigheten och tjänstegrensvis info, där jag har min uppgift att informera om ev nya förare på gång samt utbildningsbehov. Påtalar även att vi behöver veta vilka vakanser som finns för att rekrytera “rätt “.

Vi beslutar att tillsammans söka tillfällen och datum för gemensam rekrytering, tex Hemvärnets Dag samt Anhörigdagen (för våra nära och kära som vill komma och titta på vår verksamhet). Vi påminns om att Hemvärnet fyller 75 år 2015. Verksamhetskalendern gås igenom och förutom KFÖ och SÖF finns ett antal KU/Funktionsutbildningar inom Bataljonens ram nästa år. Det ser ut att bli ett år med mycket gröntjänst för oss.

Efter ett intensivt möte tackar Bataljonschefen för visat intresse samt avslutar mötet. Ett par av oss stannar kvar ett tag och snackar lite men snart skiljs vi åt och kör hem. Det är ju en dag imorgon med.

Anna Holmqvist
Kårchef Hässleholm-Perstorp samt funktionsföreträdare i Bataljonen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s