Så var vi igång igen

nödutrymning
Åtta förväntansfulla elever har ryckt in på Grundkurs Bandvagn i Härnösand och vi har just kommit igång med de första lektionerna. Alltid lika roligt den första dagen med de första trevande stegen mot ett förarbevis på Bandvagn. Härifrån är det bara framåt i lärandet och kunskaperna.

Nytt för den här kursen är att vi även samverkar med IK Fordon Bandvagn. Det i sin tur ger lite pyssel i förberedelserna inför kurs. Deras elever skall också beredas möjlighet att öva med våra elever som övningstrupp. Det tillsammans med att andra externa instruktörer har önskemål om tid för lektioner har gjort att det blivit något av ett litet pussel inför kursstart. Tycker mig ändå tro att vi har lyckats få ihop något bra för alla inblandade.

För mig som kurschef återstår nu bara resten: hålla kontakt med Utbildningsgruppen, samordna externa instruktörer, lösa eventuella (som alltid kommer) problem under kursen, se till att instruktörerna får den hjälp och stöttning de behöver, samverka med kursadjutanten, planera mina egna lektioner, hålla ett öga på och bedöma våra elever, förbereda chefsbesök m.m, m.m. Ingen rast ingen ro. Det är ju å andra sidan detta som gör det så roligt och varför man väljer att tjänstgöra på kurs igen, och igen, och igen. Ingen kurs är den andra lik. Det kanske kan tyckas så, en grundkurs är ju en grundkurs, men förutsättningarna är alltid olika. En del av charmen skulle jag vilja påstå.

Tre veckor av intensivt kursande har vi framför oss. Många långa och slitsamma dagar står på schemat. Både elever, instruktörer, adjutant och kurschef kommer att vara trötta….men roligt ska vi ha!
För egen del verkar sedan ”Instruktörs-säsongen” för egen del lida mot sitt slut efter att vi avslutat denna kurs (om nu inte något oplanerat dyker upp). Har hittills haft en fantastisk kurssommar med en massa nya möten att glädjas åt. Kanske vi möts någonstans därute nästa år?!

Charlotta Dahlberg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s