Stolt bilkårist tvekar inte att göra en samhällsinsats!

gusselby
Måndagen den 4 augusti kom larmet att det brann i skogen mellan Lindesberg och Gusselby, i nordvästra hörnet av Västmanland. Med tanke på att “Sala” branden redan då härjat i fyra dagar så kändes det som om Nerikes räddningstjänst inte tvekade att ta in Hemvärnet. Hemvärnet och Räddningstjänsten har jobbat tillsammans tidigare bl a i Tiveden 2008 och alla har varit nöjda och tacksamma att ha fått hjälp, och fått göra en samhällsinsats :-).

Måndagsnatten fanns hemvärnspersonalen från norra Örebro län på plats, vilket inkluderade fyra Bilkårister, totalt 26 personer. Tisdagmorgon kom “örebroarna” med Sprintar – som gjorde det möjligt att ta sig ut i skogen (en privatbil gick oljepluggen på….). Sedan fortsatte arbetet med att begränsa och släcka elden.
Hemvärnets insats fortsatte fram till onsdag kväll och under de totalt sex passen fanns det mellan 15 och 26 personer från hemvärnet som förstärkte räddningstjänstens personal.

Det var tufft, och en av de som var med i skogen sa att nästa gång så skulle hon verkligen tänka till innan hon sa ja. Det var en tuff första natt, och vattnet räckte inte till, utan man stod och tittade på när det flammade upp och man kunde inte göra speciellt mycket i den eländiga terrängen. Det är psykiskt jobbigt att inte kunna göra allt man vill för att vattnet inte räckte till från tankbilen. Dessutom sliter det på kroppen att gå fram över mosse, myr och kullar med lösa stenar under mossan. Många höga knälyft blev det!

En fantastisk insats gjorde även min massör – Örebro Muskelservice – som tog in mig på övertid, för att få igång mina ben och fötter. När jag skulle betala så fick jag inte – “det var hans samhällsinsats”!!!

Jag tvekar inte att åka ut igen om det så krävs!

Christin Peterson, stolt fordonsförare Bergslagens Bilkår

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s