Min GU-F

guf 1
Jag vill dela med mig av min upplevelse av GU-F kursen som jag gick och som var mycket intressant och lärorik. Vi bodde på marinbasen i Karlskrona, 15 st elever var det som gick kursen och 13 st blev godkända, två var tvungna att avbryta pga av de inte klarade vapentjänsten.
Vi gick igenom sjukvårdstjänst, brandtjänst vapentjänst och CBRN-tjänst, vi var i fält fyra dagar Och hade ett konditionstest, löpning 2km. Max tid var satt på 11.45.

Sammanhållningen i gruppen gjorde att man tyckte det var riktigt skoj och roligt att vara där. Stundtals var vissa pass/övningar vi hade riktigt krävande, så man kände man ville hem, men det var bara att tänka: “inte många dagar kvar nu. Detta fixar jag.”

Jag har aldrig upplevt militärlivet tidigare så detta var första mötet för mig, att se hur alla intagna på gufen gav 110% och att samarbetet i gruppen var så stark trodde jag aldrig det skulle vara. För mig har denna kurs bara bidragit till att jag vill utbilda mig vidare inom det militära. Bara att få på sig grönkläderna är en skön känsla.

Våran GUF grupp har kontakt med varandra nu efter kursens slut och vi tänkte träffas några stycken och springa en hinderbanelöpningstävling som går i stockholm nu i slutet av augusti. Vi kommmer peppa varandra lika mycket som på gu- kursen för att hela laget ska komma i mål.

Hela uppläggen på kursen tycker jag var bra. Jag hade nog förväntat mig att det skulle vara mer fysiskt krävande än vad de var, men det kan bero på att jag är bra tränad och har pannben för sådan här övningar :-).

Hoppas detta har gett dig en bild på hur jag upplevde GU-F:en. Jag kan bara ge den ++++++.

Hälsningar Robert Wärn, Fagersta
Medlem i Bilkåren Västerås
guf 4

Advertisements

2 thoughts on “Min GU-F

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s