Taggade instruktörer på Väddö

IMG_0438[1]
På lördagen anslöt ytterligare 40 av våra instruktörer och kursadjutanter till Väddö. Det var dags för årets instruktörskonferens. Denna gång var formatet lite nytt. Väddö som kursplats. Innehållet. Tidpunkten.

Det kändes klockrent att samlas under en augustihelg, med fint väder som gav en perfekt inramning till konferensen, lite av en kickoff inför hösten. Att kunna avsluta första konferensdagen med att ta ett dopp i havet innan vi hade en jättetrevlig grillkväll, känns lite lyxigt.

Den viktigaste nyheten var nog dock programinnehållet. Denna gång hade vi mer av utbildningsinslag och påfyllnad och inte bara innehåll informationskaraktär. Två block som kändes angelägna och relevanta för oss i vår instruktörsroll på våra kursplatser. Först ett pass som Marianne af Malmborg, tidigare rikslottachef, höll i som handlade om krishantering. Hon tog sin utgångspunkt i den hemska historien när fem unga Lottor på kurs brutalt mördades av Mattias Flink i Falun för tjugo år sedan och delade generöst med sig av erfarenheter av krishanteringen då.

Andra dagen fick vi en duvning i konflikthantering och svåra samtal, också det väldigt relevant för en kursledning. Svåra samtal kommer vi alla att behöva hantera och då är det bra att ha lite ”verktyg” för det. Det var också Lottor som höll i denna utbildning, Carin Staaf och Carina von Konow. Kul att det finns så mycket kompetens i frivilligrörelsen och att vi använder oss av den!
IMG_0439[1]
Man ska heller inte underskatta betydelsen av att bara ses, att få prata s vid och träffas, byta erfarenheter och bli inspirerad, så man har lust att fortsätta att engagera sig som instruktör på våra kurser.

Eva

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s