Nya instruktörer samlade på Väddö

bild
Idag har några av Bilkårens nyaste och blivande instruktörer samlats på Väddö skjutfält för en pusselbit i deras kompetensverktygslåda. IK återsamling är benämningen på detta dygn då det är meningen att man ska få koll på Bilkåren som organisation, våra uppdrag, vad vi styrs av, ersättningar, kurskompendier, utbildningsstegar, utbildningsmaterial och en mängd andra detaljer som man behöver ha koll på när man ska börja jobba ute på våra kursplatser.

Det är utbildningssektionen som håller i denna samling och sju deltagare är på plats. Det finns massor av tankar och funderingar när man är ny och meningen är ju att man som ny instruktör ska känna sig bekväm i sin roll och veta var man hittar olika saker. Trygga instruktörer ger förutsättningar för bra utbildningar och känner man sig trygg och bekväm blir det också roligare att tjänstgöra på kurser.

Förutom en massa information har vi också grupparbetet och diskuterat vad som kännetecknar en bra instruktör, vad det innebär att vara föregångsman och delat tips och erfarenheter. Första dagen avslutades med en diskussion om vilka förväntningar och farhågor man har inför att man ska börja tjänstgöra så småningom.

Vi hälsar våra nya och blivande instruktörer välkomna i instrukörsgänget!

Eva Blomqvist

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s