Direktrapport från GK tung lastbil

Vi som går GK TLB – grundkurs tung lastbil – är 16 personer från Sveriges alla hörn; norrifrån, söderifrån, västerifrån, österifrån, och inte minst inifrån. Vissa av oss kommer närmast från GUF, andra har ett långt förhållande med Försvarsmakten – på ett eller annat sätt. Unga som gamla, har vi ett gemensamt fordonsintresse, som enklast förklaras med följande bild;
gk 1
Under den här kursens gång kommer vi få lära oss hur lastbilar fungerar – så långt som vi kommer behöva kunna det; vissa saker lämnas till mekaniker, trots allt – och vad som gäller när vi kör dem på vägarna.
gk 2
Efter att vi för första gången faktiskt fick köra lastbilarna sträcktes det rejält på smilgroparna; hade vi lagt dem på ett led linje hade det säkert räckt till Malmö.
gk 3
Stora och tunga, ofta med lynne och karaktär som en hund, lär vi oss hur vi ska ta hand om dem så att de fungerar när vi behöver dem, vad de klarar av och vad vi kan göra med dem.
gk 4
Efter en lång dag av korvstoppning – både bildligt och bokstavligt – återvänder vi till logementen och laddar batterierna inför nästa dag där våra instruktörer ska lära oss hur vi framför dessa stora fordon på väg på ett säkert sätt.
gk 5
Fast ladda batterierna kan ju göras på flera sätt; och alla sätt är bra utom de dåliga.
gk 6

Från oss här på Revingehed, väl mött på vägarna i framtiden!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s