Östersundskåren på äventyr…

10367601_564411117013191_979427121401154543_n
I förra veckan genomförde vi en “kårkväll” för både medlemmar och intresserade/potentiella medlemmar i Östersund. Ett femtontal personer gav sig iväg på vad som skulle visa sig bli en ganska äventyrlig kväll i strålande solsken.

Just då pågick en central grundkurs för bandvagnsförare och personal från den utbildningen visste att det fanns outnyttjade resurser i vårt närområde. Innan A4 avrustades så byggdes en teknikbana med fasta hinder i vårt närområde. Efter lite efterforskningar så visade det sig att den finns kvar och dessutom fortfarande ägs av Kronan. Efter ett telefonsamtal så ändrades kvällens planer och vi styrde våra aktiviteter dit istället.

Våra förare fick en nyttig teknikutbildning och våra besökare fick verkligen uppleva vad våra fordon klarar av. Efter en timmes åkning så styrde vi hemåt och valde då givetvis att köra genom Dagsådalen, för att besökarna skulle få känna på lite terrängåkning också. Branta backar och leriga vägar kan få vem som helst att dra på smilbanden!

Både på vägen ut och hem så genomfördes taktiska stopp på flera ställen i centrum. En enkel men ytterst effektiv rekryteringsåtgärd. Man hinner knappt kliva ur vagnarna innan folk kommer fram och ställer frågor.

Nästa gång vi träffas blir på “Trolling mot cancer” i västra Jämtlands fjällvärld. Östersunds Bilkår finns på plats för att rekrytera och berätta om vad vi gör och kan tillsammans med FMCK Välkomna dit den 14/15 juni. https://www.facebook.com/groups/610872318955356/?fref=ts

Janne Näsvall

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s