Räkmackeuppdrag som bandvagnsförare…

bv och kor
Förra helgen fick jag via min plutonchef uppdraget att köra åt Försvarsutbildarnas ungdomsavdelning på deras slutövning. Något som var så uppskattat så jag befarade ett tag att de skulle putsa mina kängor med sina pannor.

Väl där fick pionjärtruppen nys om att jag var på plats så jag fick skjutsa dessa när de skulle ut och spränga saker i luften. Vilket jag såklart gjorde och detta var nog de mest tacksamma passagerar jag någonsin haft.

Därpå fick en major som höll i Military Weekend nys om mig och min bandvagn och blev milt sagt eld och lågor. Jag pilade över dit när sjuktransportmomentet för ungdomsförbundet var över och berättade lite kort om mig, GU-F, bandvagnen samt Bilkårens bandvagnsutbildning å bjöd sedan på fyra turer i terrängen. Detta resulterade enligt utvärderingen i 2-3 stycken som var mycket intresserade av bandvagnsförartjänst.

Majoren tycker att man borde ha bandvagnar med på varje Military Weekend som win-win, hela helgen går ju ut på för dem att visa upp ett smörgåsbord av vad man kan göra och information om hur man kommer dit. Och för frivilligorganisationerna att få värva. Frågan är varför man inte är från Bilkårens sida är inplanerad? (Hundförare mfl var där och visade upp sin verksamhet). Detta måste ju vara utmärkta tillfällen att rektrytera bland människor som redan tagit ett steg, dvs redan är nyfikna på Försvarsmakten! Datum för Military Weekend är ju såvitt jag förstår redan spikade över landet för hela året.

Kul, nyttigt, utbildande och bara toppen på alla sätt var det i alla fall. Och man var grymt uppskattad som bandvagnsförare.

Annika, Stockholm

PS. Kossorna på bilden dök upp när jag pilade från bårtransporterna över till brandbanan där Military Weekend väntade på mig. Och de flyttade inte på sig i första taget :-).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s