Bilkåren, ungdomar och Beredskapsmuséet

pingo
En helg i slutet av maj var det dags för den årliga pangdagen på Beredskapsmuseet i Helsingborg. Bilkåren var som många år tidigare på plats via undertecknad från Helsingborgskåren som är behjälplig med säkerhetsarbetet under själva evenemanget, men i år fick jag även hjälp av ungdomarna från Helsingborgskåren som hade levande förlängning på museets område.

Ungdomarna kom till museet på lördagsmorgonen då tält och maskeringsbygge stod på schemat. Under tiden byggdes även info & rekryteringsmonter bredvid tältplatsen. Sedan under lördagen och söndagen fick ungdomarna vissa upp sig i m/90 uniform och delta i info & rekryteringsarbetet. Utöver detta fick dom även prova på att stå på post och informationsservice. Dom såg till att det inte blev för mycket besökare i vissa trånga ställen samt hjälpte besökarna till rätta över det stora området. I detta moment sattes radioförbindelse upp så dom kunde prova på samband och också ha visst samband.

Vissa ungdomar var utlånade till FRO Helsingborg, där ungdomarna hjälpte till med parkeringsservice genom att visa var det fanns parkeringsplatser. Dom fick även möjlighet att äta gammal hederlig militärmat, ärtsoppa som tillagades på vedeldad bakspis av museet. Vissa av ungdomarna gillade soppan så mycket att när köket stängde och man fick ta extra på kvällen i stället för att kasta så rusade några dit för en extra tallrik. Natten mellan lördag och söndag låg ledare och ungdomar i tält på museet. Detta gav en liten vink om vad fältlivet kan ge i form av äventyr, kamratskap, viktiga saker att veta samt att kunna ta eget ansvar.

På lördagskvällen tog ungdomarna och ledarna på eget ansvar på sig att hjälpa till med lite uppsnyggning och städning till söndagens event. Likaså på söndagen var de behjälpliga med nerpackning. Detta är inte det vanligaste inslaget i en ungdomshelg för bilkårister, men ändå något som kan hända. En speciell sak som hände och som gillades av ungdomarna var att få en lite åktur med Beredskapsmuseets stridsvagn m/42.

Från oss alla kan jag bara säga vilken kul helg vi haft! Från besökare och museet har jag hört fantastiska lovord om våra underbara ungdomar. Under helgen fick vi hjälp med info & rekrytering – glöm inte att ansöka om hjälp ni med.

Vill önska alla en trevlig sommar!

Pingo H Olofsson, Helsingborgs Bilkår

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s