Kors och tvärs på Vikbolandet

tgb11
En solig lördag samlades många av alla fordonsförare i 31.Bat med utgångspunkt våra lokaliteter på Bråvalla, Norrköping. Målet för dagen var körning och öka på vår kännedom om området. Vi fick en karta med 40 punkter markerade över hela Vikbolandet och Öster om Östra Husby, på baksidan fanns 40 frågor relaterade till dessa platser i stil med:
Vad säljer gårdsbutiken? Vad är speciellt med taket? Apotekets öppettider? Hur många brevlådor i vsk?
Det var alltså ganska svårt att ge rätt svar utan att passera platsen..

Vi körde i kolonn till en utgångsplats 3 mil från stan och fick en återsamlingsplats och tid för lunch. Därefter var det fritt att välja efter vad man trodde man kunde hinna… Å det gör man inte så långt med en Tgb11 med maxhastighet 50 km/h…

Vi körde några tillsammans och valde ett gäng punkter söderut och hittade allra först en badplats vilken vi bedömde lämplig att inta förmiddagskaffet vid! Efter lunchpausen hittade vi bl.a till en gårdsbutik som sålde glass och hade läplats i solen. Vi återsamlades och körde i kolonn tillbaka till stan, tankade foronen och återsamlades på Bråvalla för genomgång av dagen.

Vi var alla överens om att vi haft en toppendag och att vi gärna gör om detta!!
Vi hade en precis färsk Bilkårist som åkte med i en av bandvagnarna. Hon är anmäld till en TFU-G i maj och till Rep i Rosenholm i augusti, där ska hon erövra förarbevis för buss eftersom hon är civil bussförare i dagsläget. Hennes placering är därefter i staben som fordonsförare – hon var helnöjd med dagen och sin första bekantskap med Hemvärnet & uniform M90!

Maggan Alm, Östgöta Bilkår

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s