Äntligen, årets första övning, KFÖ!

IMG_5090
Måste hem och packa.
SGI och intyg från jobbet CHECK
Uniform CHECK
Stridsutrustning CHECK
Trosspackning CHECK
Har jag glömt något??

Inryckningsdagen är här. Iväg, Iväg… Bilen rullar. Inmönstring senast 0700 på mobiliseringsplats. Hämta vapen. Uppsittning i Bandvagn för inskjutning. Jahopp, det gick ju inte så bra… Hmmm… Javisst ja, jag har ju nytt sikte. Skjutinstruktören säger jag ska kvarstanna för inskjutning av bössa. 20 skott senare funkar det. Uppsittning i bandvagn igen för transport till förläggningen.

Väl där letar jag upp min grupp och sen börjar vi planeringen av Packgruppens arbete tillsammans med Stab/Trosstroppchefen och Kvm.
Konstaterar snabbt att det blir låånga marschvägar så det gäller att hålla koll på sin vila. Förplägnad, vatten, ved, amm och drivmedel ska ut till plutonerna. Vi bestämmer att köra två täter med förplägnad för att hålla tiden för maten samt att ett fordon rullar som TOLO senare. Kartor plockas fram och objekten ritas ut. Marschvägarna är tre; Schäfer, Pudel och Basset , vi befinner oss i Hundkojan. Nu är vi igång! Vi befinner oss i KRIG!

Dag två:
Omgruppering av plutonerna, nya objekt att köra till. Framåt framåt! Full stridsutrustning på, laddad bössa och maskering. Vid ena plutonens objekt håller vi på att rulla rätt in i ett eldöverfall så det blir bakåt, SKYDD!

Dag tre:
Förmiddagen ägnas åt “Åtgärder inför GT” av en Tgb11 och eftermiddagen åt förrådsarbete. Utöver detta rullar våra bilar enl order. Stab/Trosstroppchefen meddelar: Det är vapenvila från kl 2100 och vi sätter oss i förhandling med Fi. REMIorder meddelas.

Dag fyra:
Förbereder inlämning av amm och vapen. Allt ska vara korrekt sorterat och redovisat. Plutonerna rullar in och lämnar av mtrl. Bort mot ammförrådet för återlämning av överbliven ammunition. Vidare mot vapenkassunen för avlämning av övningsvapen samt egen bössa, vårdad och klar. Mot spolplattan för vård och upptankning, sen parkera på anvisad plats. Uppställning hela bataljonen 13:50. Nu återstår det sista, tanka upp A-bilar från regementet som vi lånat samt säkerställa att all utrustning är i förrådet. 15:30 uppställning eget kompani.

Så, övningen slut. Har fyra dagar redan gått??
Hemåt, hemåt… avrusta, tvätta, DUSCH och mat… tror jag somnade nio i soffan.

Anna Holmqvist
tillförordnad packgruppchef

PS. En eloge till alla övriga förare – ni gjorde ett kanonjobb! DS.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s