I huvudet på en kurschef

IMAG0837Sommaren och årets barmarkskurser närmar sig med stormsteg (även om senaste dagarnas snöfall hemmavid i Norrbotten mer påminner om förberedelse för vinterkurs).
Först ut för min del är Bandvagnskursen i Östersund. Förberedelserna och beställningarna är i full gång. Det är inte bara en sak man ska tänka på. I år provar vi också en ny kursplats så det är extra mycket att hålla koll på. Hur ser det ut på kursplatsen? Kommer vi att kunna få tillgång till de faciliteter vi behöver? Hur fungerar det med kommunikationen? Har vi elever (jodå)? Många frågetecken som det ska finnas svar på innan kursen drar igång.
Utöver det tillkommer det för kurschefen att skriva säkerhetsanalyser, se till att halkbana beställs (via utbildningsgrupppens försorg), hålla koll på att externa instruktörer anlitas m.m, m.m.
Inte att förglömma, koordinera de egna instruktörerna samt kursadjutanten. Alla ska vi vara insatta i verksamheten för att allt ska fungera. Är en hel del att ordna innan kursstart.
När vi sedan kommer igång med kursen gäller det att hålla allt rullande. Problem kommer att uppstå. Skulle bli mer förvånad om allt gick smärtfritt. Det är dock en del av tjusningen. Även om jag kanske inte kommer att tänka så just då.
Med det sagt ser jag fram emot jobbet och önskar alla en fantastisk kurssommar.
De elever jag kommer att träffa på kurserna i Östersund och Härnösand, förbered er på intensiva men roliga veckor i terrängen. Ni kommer att förundras över vad bandvagnen klarar av.

Charlotta Dahlberg, en av sommarens kurschefer

Advertisements

2 thoughts on “I huvudet på en kurschef

  1. Det kommer gå kanon för du är grym på bandvagnar 🙂 hade gärna kört två veckor till i Härnösand 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s