Bilkåren och rattar…

Så här i årsmötestider hör man mycket om rattar i Bilkåren. Våra årsrattar är Bilkårens sätt att visa uppskattning för långt och troget medlemskap. Den lokala kåren delar ofta ut årsrattar till sina medlemmar på sina årsmöten och de finns för varje fem-tal medlemsår. Den första är en årsratt i silver som man får efter sina första fem medlemsår, sedan blir det guld efter 10 år, 25-årsratten är i guld med vit emalj och 50-årsratten är guld med en smaragd. Den som varit med längst än så länge har fått sin 70-årsratt och den är i guld med röd emaljbotten med en rubin. Det är verkligen respekt att ha en 70-årsratt! Tänk att vara sin organisation trogen genom ett helt liv.
Årsrattar symboliserar verkligen den ömsesidiga relationen som finns mellan medlemmarna och organisationen. Med ömsesidighet menar vi att medlemmar formar sin organisation, men medlemmar formas och utvecklas också tack vare organisationen Bilkåren, genom möten, kurser, uppdrag och upplevelser. Och för Bilkåren är det lika viktigt att ha medlemmar som varit med ett år, fem år, 25 år eller ett helt liv. Det är just genom den blandningen som vi utvecklar och formar Bilkåren tillsammans.
Hoppas att du bär din årsratt med stolthet när du fått den. Men framförallt, hoppas du fortsätter vara medlem och forma Bilkåren och vår verksamhet långt in i framtiden. För den resan behöver vi både vara många och aktiva i för att klara.
IMG_0129

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s